Ha beste Ruilers,

Kwartaalbijeenkomst
Volgende week zondag, 7 juli, kunnen we elkaar weer ontmoeten en spullen ruilen op de kwartaalbijeenkomst. Deze wordt gehouden bij Miriam, op de Nieuwkuijkseweg 26 in Helvoirt, van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Meer nieuws:
Nationale Letsdag
Begin deze maand is er in Hilversum een dag georganiseerd voor alle ruilkringen van Nederland. BrigitteB, Sebastiaan en Franko gingen er naartoe. Lees hieronder de bevindingen van Sebastiaan:


Nationale LETS Dag: Een Hereniging van Gelijkgestemde Zielen

Zaterdag 8 juni 2024 markeerde de jaarlijkse Nationale LETS Dag, een gelegenheid voor lokale LETS-verenigingen (Local Exchange and Trade System) om samen te komen, ervaringen te delen en te herbronnen voor de toekomst. Afgezien van opwindende discussies en informatieve sessies, bood de dag ook een zeldzame kans om mensen te ontmoeten die dezelfde overtuigingen en idealen koesteren.

De dag begon met een korte presentatie, waarna levendige gesprekken volgden over uiteenlopende onderwerpen, met de focus op hoe we als LETS-gemeenschap kunnen verenigen en verbeteren. Al snel raakte ik in gesprek met een vrouw van de LETS-vereniging in Dordrecht, waar het een en ander niet zo lekker liep. Daar is een heuse winkel waar zowel LETS-leden als niet-leden spullen kunnen brengen die vervolgens voor punten worden verkocht. Een ooit platte organisatie is nu vervangen door een zelfbenoemd bestuur, wat tot veel onenigheid heeft geleid. Gelukkig worden de gemoederen langzaam gekalmeerd door de bemiddeling van degene die ooit LETS Dordrecht opstartte.

Tegen de middag voegde ik me bij de frictiepunten sessie – een openhartige uitwisseling over de hobbels op ons pad. Participatie bleek een veelgehoorde zorg, samen met de noodzaak van duidelijke communicatie over vraag én aanbod. We droomden over een gezamenlijke kennisbank en meer onderlinge banden. Zelfs de voorzichtige vraag naar onze juridische status in de maatschappij kwam ter sprake.

Het gesprek ging ook over het technische aspect. Ik dompelde me onder in de wereld van Cyclos en het vooruitzicht om over te stappen naar een nieuw, zelfbeheerd systeem waar we onze eigen stempel op kunnen drukken. Een korte ontmoeting met de leden van LETS Den Haag, die aan zo’n platform werken, was hoopgevend.

We sloten de dag af met een heerlijke soep, een salade en een vlaflip als toetje. Het was een bijzonder leerzame en inspirerende dag, waar ik veel bijzondere mensen ontmoette die allemaal dezelfde passie delen: het bouwen van een sterkere, duurzamere en meer verbonden gemeenschap.


We wensen je weer veel ruilinspiratie toe en hopen je te zien
op 7 juli bij Miriam!

Hartelijke groeten van de kerngroep:

Jane, Franko, Miriam en Rhea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *